معروف ترین ساختمان های ضد زلزله جهان
ساختمان یوتا استیت کپیتول: این سازه در سال 2007 به بلبرینگ های روکش دار در پی ساختمان مجهز شد. این ساختمان دولتی دارای 280 جداساز پایه لاستیکی روکش دار است.
فرودگاه بین المللی صبیحا استانبول: این فرودگاه علاوه بر اینکه می تواند مقابل زلزله 8 ریشتری مقاومت کند, به گونه ای طراحی شده است که بعد از زلزله هم می تواند بلافاصله به کار خود ادامه دهد. در بنای این سازه از عایق های اصطکاکی سه گانه استفاده شده که سازه را هنگام وقوع زلزله سرپا نگه می دارد.
تایپه 101: در بنای این آسمان خراش مرتفع در چین مقادیر زیادی دمپر و تعدیل کننده یا میراگر استفاده شده که در مقابل زلزله و طوفان از خود مقاومت نشان می دهند. بزرگترین میراگر دنیا با وزن 730 تن در این برج قرار گرفته است.
برج یوکاهاما: این برج دومین ساختمان مرتفع ژاپن است که روی غلطک هایی ساخته شده تا هنگام زلزله جای لرزیدن, روی غلطک ها بلغزد. نکته قابل توجه دیگر استفاده از مواد انعطاف پذیر در ساخت این بناست تا در صورت وقوع زلزله شدید ساختمان به جای فروریزی خمیده شود.
برج بانک آمریکا, هرم ترانسمریکا, برج های پتروناس کوالالامپور و مرکز سیتی کورپ آمریکا دیگر ساختمان های ضد زلزله مشهور جهان هستند.
www.jabe-abzar.com