بلوک سیمانی لیکا در دنیای مصالح
بلوک سیمانی
در عملیات ساخت و ساز یکی از مصالح پرطرفدار و قابلیت استفاده بسیاری دارد. از شن، ماسه و سیمان پرتلند تولید می شود. بیشترین کاربرد را در ساخت بنا و ساختمان ها، همچنین دیوارهای حامل به صورت باربر یا غیر باربر، کف ها و سقف ها دارد. بلوک در انواع گوناگونی از لحاظ مصالح ساخت، اندازه، ابعاد و با توجه به نیاز تولید می گردد.
انواع بلوک سیمانی
بلوک سیمانی از لحاظ شکل ظاهری به توپر، تو خالی باربر و غیر باربر و همچنین آجر بتنی تقسیم می شود.
از لحاظ مکان کاربری به انواع دیواری توکار، نمادار، همچنین سقفی، ستونی و تیغه ای گروه بندی می گردد.
وزن بلوک به وزن بتنی که از آن ساخته می شود، بستگی دارد. دسته بندی آن با التفات به وزن در سه گروه سنگین، نیمه سبک و سبک است.
ابعاد و انواع بلوک سیمانی
بلوک سیمانی معمولی
تولید آن از شن و ماسه رودخانه ای است. وزن مخصوص بلوک بعد از مرحله خشک شدن در گرمخانه به 2000 کیلوگرم بر مترمکعب خواهد رسید. در دو حالت ته باز و ته بسته و به انواع دیواری و سقفی تولید می شود.
ابعاد دیواری دارای عرض 20 و طول 40 بوده و ارتفاع آنها به حالتهای 10 – 15 – 20 – 25 و 30 است. البته ضخامت جداره ها با توجه به نوع باربر یا غیر باربر فرق می کند. بلوک سقفی در ابعاد مختلفی در کارخانه ها و کارگاه هایی با تجهیزات مناسب تولید می شوند. اغلب دارای عرض 20 سانتی متر بوده و حداقل ضخامت تیغه ها 15 میلی متر است.
بلوک بتنی سنگین
در ساخت کانال آبیاری، جوی و جداول خیابانها، دیوارهای حیاط و پارکینگ و ... کاربرد دارد. دارای اندازه و ضخامت بیشتری نسبت به نوع سبک و از قیمت پایین تری برخوردار است.
بلوک سیمانی سبک
چگالی این بلوکها حداکثر 1700 کیلوگرم بر متر مکعب بوده و در چهار نوع:
بلوک های سبک پایه سیمانی توخالی و توپر
بلوک های سبک پوکه معدنی و پوکه صنعتی تقسیم می شوند.
بلوک سیمانی ارزان
بلوک سبک اتوکلاوی هبلکس(AAC) نوعی از بلوک های سبک توپر است که از اختلاط پود آلومینیوم، آهک، سیلیس و سیمان تشکیل شده و سپس درون دستگاه اتوکلاو پخته می شود. با حذف هزینه های عایق بندی، بلوک عایق صوتی، حرارتی و رطوبتی است. وزن دیوار را پایین می آورد، در اجرا سرعت بالایی دارد و ... و از لحاظ قیمت مناسب است.
www.jabe-abzar.com